BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Bh. zastava zavihorila se u Madridu: Ključanka Zejna Krantić je prvakinja svijeta

Zejna Krantić Madrid

Ključanka Zejna Krantić u Madridu osvojila je titulu prvakinje svijeta u verziji WKN HDH u MMA kategoriji do 52 kilograma.

Svoju protivnicu prvakinju Italije Roberta Zocco, u meču koji je održan 18. marta, savladala je tehničkim nokautom u 90. sekundi meča, te je nakon evropske dodala i titulu svjetskog prvaka.

Kada su se emocije stišale Zejna Krantić je za medijsku aganciju Bhdinfodesk iz Birminghama kazala da se za ovu borbu spremala tri mjeseca.

„Svaki dan sam imala dva treninga koji su i psihički i fizički bili izuzetno zahtjevni. Koristim priliku da se zahvalim mojim članovima kluba Megurocastilla iz Madrida i trenerima Chinto Mordillo i Karla Benítez, ova titula pripada i njima. Inače, titulu sam proslavila sa preko 1.000 vjernih navijača u madridskoj sportskoj dvorani Pabellón deportivo Fontanar”, kazala je Krantić.

 


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT