BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Biciklizam – Lejla Njemčević ostvarila nove bodove za svjetsku ranking listu

Lejla Njemčević

Naša najbolja biciklistkinja Lejla Njemčević učestovala je na utrci Andalucia Bike Race u Španiji. Ova utrka bila je 13. po redu, a 700 bajkera učestovalo je u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Lejla je u konačnom plasmanu podijelila drugu poziciju sa Stefanie Dohrn i tom je prilikom upisala 180 UCI bodova za svjetsku maraton ranking listu. Ispred dvojca Njemčević – Dohrn je bio par Katazina Sosna i Irina Luetzelshwab.

Naša biciklistkinja je, ne krijući zadovoljstvo osvojanjem novih bodova, izjavila za medije: „Zaista sjajnih 6 dana utrkivanja i veoma sam sretna drugim mjestom i osvojanim 180 UCI bodova za svjetsku ranking listu. Posebno sam zadovoljna svojom formom jer me već u maju očekuju novi izazovi kada je glavni dio sezone.“


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT