BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

6. Sajam bosanskohercegovačke knjige u Švedskoj

Sajam bh knjige Švedska

Šesti po redu Sajam bosanskohercegovačke knjige održat će se u Göteborgu, u subotu i nedjelju, 25. i 26. februara 2023. godine.

Organizatori ovoga, sada već afirmisanog sajma, su kao i do sada Trezvenjački obrazovni savez (NBV), Društvo bosanskohercegovačkih pisaca, prevodilaca i bibliotekara u Švedskoj, Bh. savez žena u Švedskoj, Literarna kuća u Göteborgu, Svjetska literarna kuća u Göteborgu i odsjek za kulturne djelatnosti u zapadnoj Getaregiji.

Kako otkrivaju organizatori, ovogodišnji sajam ne okuplja samo eminentne pisce iz Skandinavije (Danska, Norveška i Švedska) nego i pisce i izlagače iz drugih evropskih zemalja: Belgije, Njemačke, Nizozemske, Irske i Bosne i Hercegovine.

Humanitarna organizacija Naša djeca Stockholm će i ovaj put uzeti učešće na sajmu.

Ovom prilikom bit će uručena književna nagrada “Meho Baraković”, a pisci će imati priliku da predstave svoje stvaralaštvo. U okviru sajma bit će održana i debata na temu “Hoće li knjiga preživjeti digitalnu civilizaciju?”.

U prostorijama Svjetske literarne kuće u Göteborgu u subotu, 24. februara održat će se tradicionalno predsajamsko veče, na kojoj će gošća biti istaknuta pjesnikinja Merima Dizdarević, dok je moderator te večeri dr. Sonja Bjelobaba.

Detaljni program sajma možete pronaći na web stranici Društva pisaca, prevodilaca i bibliotekara u Švedskoj.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT