BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Tenis – Danas BiH igra protiv Švedske za plasman među 16 najboljih država na svijetu

Davis-Cup-Tim-BiH-872x610

Danas od 17 sati u Štokholmu teniska selekcija Bosne i Hercegovine odigrati će svoj prvi meč protiv domaćina Švedske za plasman među 16 najboljih selekcija svijeta.

Prvi na mrežicu će Mirza Bašić i Mikael Ymer, dok će u drugom meču snage odmjeriti Damir Džumhur i Elias Ymer.

Sutra će se po rasporedu u 13 sati odigrati susret parova. Naš dvojac čine Tomislav Brkić i Mirza Bašić, a njihovi protivnici su Andre Goransson i Filip Bergevi.

Nakon toga odigrat će se još dva meča. U prvom meču igraju Damir Džumhur i Mikael Ymer, a u meču nakon toga Mirzi Bašiću protivnik je Elias Ymer.

Bosnu i Hercegovinu prevodi direktor reprezentacije Senad Hadžimešić koji se nada da će četverac Brkić, Bašić, Fatić i Džumhur učiniti sve od sebe da ostvari najbolji rezultat u historiji teniske reprezentacije naše države.

Trenutno je naša selekcija 29. u svijetu.

 

Foto: TeniskI savez BIH


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT