BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Predstavljamo BiH tim Zimski EYOF Friuli Venezia Giulia 2023

EYOF 1

XVI po redu zimski Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) održat će se od 21. do 28. januara 2023. godine u regiji Friuli Venezia Giulia. Ovo će biti drugi put za Italiju da je domaćin zimskog festivala nakon Aoste 1993. godine. Pored Italije, takmičenja će se održati u Austriji i Sloveniji.

Sportisti iz 47 zemalja Evrope, uzrasta od 14 do 18 godina će se takmičiti u 14 zimskih sportova koji su na programu Festivala.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 10 sportista u pratnji 4 trenera u 5 sportova: alpsko skijanje, biatlon, ski trčanje, umjetničko klizanje i karling.

EYOF je najvažniji višesportski događaj za mlade evropske sportiste. Razvija vrijednosti i ideale sadržane u Olimpijskoj povelji, obrazuje i motiviše mlade da se upoznaju sa sportom i zdravim načinom života i odlična je prilika za druženje mladih sportista iz evropskih zemalja.

Predsjednik OK BiH prof.dr. Milanko Mučibabić i potpredsjednici OK BiH akademik prof.dr. Izet Rađo i g-din Marijan Kvesić pozdravili su naše mlade sportiste i trenere, te su im ovom prilikom poželjeli mnogo sreće i sjajnih rezultata na takmičenjima.

„Želimo Vam da date sve od sebe i prevaziđete vaše dosadašnje sportske rezultate. Sada ste dio olimpijske porodice i nadamo se da će vam učešće na višesportskom olimpijskom takmičenju biti motiv da nastavite trenirati brže, jače i bolje“, poručio je Predsjednik OK BiH mladim sportistima.

„Nadam se najboljem rezultatu, ali trenutno ne mogu prognozirati svoj nastup na EYOF-u. Osjećam se uzbuđeno radi putovanja u Italiju, jer ću imati priliku da predstavljam Bosnu i Hercegovnu i dati ću najbolje od sebe da ostvarim što bolji plasman. Također želim puno sreće i uspjeha cijelom bh. timu“, rekao je Tarik Zuhrić koji će nastupiti u alpskom skijanju.

Svečana ceremonija otvaranja će biti održana 21.01.2023. godine u 18:00 sati na Trgu Ujedinjenja Italije u Trstu, a zastavu Bosne i Hercegovine će nositi Tarik Zuhrić i Lana Galijašević.

Našem timu želimo puno sreće i dobre rezultate na Igrama!


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT