BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Čelnici KS BiH zahvalili se Vladi ZDK za pokroviteljstvo priprema mladih košarkaša u Zenici

zdk.ba

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dževad Alihodžić, direktorica ženskih reprezentacija Razija Mujanović i treneri Nikolina Pandža, Alma Softić i Bilal Kulelija posjetili su sjedište Vlade Zeničko-dobojskog kantona kako bi se zahvalili premijeru Neziru Piviću, te predsjedavajućem i dopredsjedavajućem Skupštine, Ćazimu Huskiću i Goranu Bulajiću, za pokroviteljstvo trodnevnih priprema ženske i muške U-14 reprezentacije Bosne i Hercegovine, uoči NBA Junior turnira koji je počeo juče u Beogradu.

Predstavnici KS su istakli da su mladi košarkaši i košarkašice ponijeli izuzetno pozitivne dojmove iz Zenice, te da su pripreme bile uspješne. Pohvalili su agilnost čelnika Ze-do kantona, naglasivši da je podrška pripremama bila prvi konkretan oblik saradnje nakon inicijalnog sastanka delegacija Vlade i Kantonalnog saveza održanog krajem jula.

Premijer Pivić je izrazio zadovoljstvo što su kormilo KS preuzeli proslavljeni košarkaški asovi, poput Alihodžića i Mujanović, ponovivši opredjeljenje Vlade Ze-do kantona da će nastaviti raditi na razvoju sporta kroz snažniju finansijsku podršku, ali i poboljšanje zakonskog okvira.

Dopredsjedavajući Bulajić je rekao da bi uz ovakav pristup Zenica ponovo trebala postati mjesto okupljanja najboljih selekcija u košarci, ali i drugim sportovima.

Predsjedavajući Huskić je poželio dobar rezultat mladim košarkašicama i košarkašima u Beogradu, rekavši da će institucije ZDK-a uvijek biti spremne da podrže ekipe i pojedince koji ponosno predstavljaju ovaj kanton i državu na sportskim borilištima širom svijeta.

Sreću i uspjeh bosanskohercegovačkim košarkašima, koji će odmjeriti snage sa mladim timovima iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, poželio je i Arnel Kalušić, pomoćnik ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a, koji je i član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

 


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT