BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Prvačićima u Tešnju uručeni besplatni udžbenici i školski pribor

zdk.ba

Povodom početka nove školske godine u Sportskoj dvorani u Tešnju organizovano je druženje za đake prvake sa područja ove općine, a svih 525 novih učenika dobili su besplatne udžbenike i školski pribor.

Besplatne udžbenike prvačićima su uručili premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija i načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, koji je, kao i svake godine, osigurao školski pribor.

“Ponosan sam na činjenicu da smo svim učenicima u osnovnim školama na području našeg kantona obezbijedili besplatne udžbenike. U tu svrhu ove godine je izdvojeno preko 4 miliona KM” rekao je premijer Pivić obraćajući se djeci i roditeljima u prepunoj Sportskoj dvorani u Tešnju.

Rekao je da je Vlada koju predvodi opredijeljena da nastavi ulagati u školsku infrastrukturu, ali i poboljšanje materijalnog položaja prosvjetnih radnika. Kolektivni ugovor zvanično je istekao s 1. septembrom, tako da je sa sindikatom postignut dogovor o novom kolektivnom ugovoru i povećanju plate za 10 posto.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT