BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Delegacija Vlade i Skupštine ZDK boravila u radnoj posjeti Općini Doboj Jug

zdk.ba

Delegacija Zeničko-dobojskog kantona, koju su predvodili premijer Nezir Pivić i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić, boravila je jučer u radnoj posjeti Općini Doboj Jug gdje je sa općinskim načelnikom Mirnesom Tukićem, predsjedavajućim Općinskog vijeća dr. Hasanom Škiljom i saradnicima razgovarala o međusobnoj saradnji i zajedničkim projektima važnim za građane, ovu općinu i cjelokupan Zeničko-dobojski kanton.

U delegaciji Vlade bili su i ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jasmin Čajić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija.

Premijer Pivić je naglasio da je Vlada koju predvodi posvećena jačanju saradnje sa svim jedinicama lokalne samouprave, budući da na lokalnom nivou građani ostvaruju najveći obim potreba i prava, vodeći pritom računa o ravnomjernom razvoju i pravednoj raspodjeli dobara.

„Općine na sjeveru našeg kantona, Tešanj i Doboj Jug, karakterišu istaknut poduzetnički duh i snažna inicijativa lokalnih uprava. Zahvaljujući takvom pristupu u ovim općinama imamo pouzdane partnere s kojima realizujemo važne projekte za naš kanton i građane“, rekao je premijer Pivić.

Istakao je da je Doboj Jug sa registrovanih oko 300 kompanija važan i za privredu ovog kantona, te da će budući autoput na koridoru Vc omogućiti još snažniji iskorak i razvoj privrede.

Jedan od važnih projekata za Općinu Doboj Jug je izgradnja bunara B5 u vodozaštitnoj zoni Hadvine, za koji je Vlada Ze-do kantona izdvojila 115.000 KM sredstava vodnih naknada i dodatnih 50.000 KM iz Budžeta kantona.

Premijer je prilikom posjete otvorio produženi boravak u Osnovnoj školi “21. mart”, projekt vrijedan oko 20.000 KM, od čega je 15.000 KM izdvojilo Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Ze-do kantona.

Delegacija je posjetila i kompaniju “Doboj-putevi”, lidera u oblasti niskogradnje u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT