BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Košarka – Trijumf protiv Mađarske i poraz Crne Gore protiv Čeha vodi nas na SP

BiH-CG

U pretposljednoj utakmici u tuzlanskom Mejdanu reprezentacija Bosne i Hercegovine trijumfovala je nad Crnom Gorom rezultatom 74:66. Nošeni sjajnom atmosferom puleni selektora Adisa Bećiragića pobijedili su izuzetno kvalitetno reprezentaciju iz komšiluka i sebi omogućili minimalne šanse da se pojave na Mundobasketu koji će se održati u Indoneziji, Filipinima i Japanu od 25. 8. do 10. 9. 2023. godine.

Da bi se po prvi put pojavili na najvećoj košarkaškoj smotri u svijetu, računica je jasna – trijumf „Zmajeva“ u Szombathelyu u nedjelju i trijumf Čeha protiv Crne Gore u podgoričkoj Morači.

Što se tiče naše K grupe, na Svjetsko prvenstvo plasirale su se Francuska i Litvanija. Njima je bilo dovoljno 20 bodova za plasman. Treći putnik na Mundobasket traži se između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koje su za sada skupile po 17 bodova. U povoljnijoj situaciji su Crnogorci jer imaju bolji skor u dvomeču sa „Zmajevima“. Mađarska na svom kontu ima 16 bodova, a na začelju je Češka Republika sa 15 bodova.

Susreti Mađarska – Bosna i Hercegovina i Crna Gora – Češka Republika su na rasporedu 26. februara u 19 sati.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT